Lagt kort ligger

Låt dem inte ta upp dem öppna korten…

 

Läste precis en av kvällstidningarnas artikel om det som varit svårt att kringgå den senaste veckan. Dessa rättsliga skyldigheter som staten har gentemot individen. Artikeln handlade egentligen inte om rättsliga mänskligheter men det jag blir förbannad på är att staten inte kan gå andra vägar och skippa dem rättsliga skyldigheterna vid vissa fall.

   Söker du på någon form av sökmotor på Internet på orden ’’Rättsliga myndigheter’’ får du upp någon ting i stilen med: Dessa rättigheter reglerar relationen mellan statsmakten och individen och fastställer samtidigt vissa skyldigheter som staten har gentemot individen.

  Men någon stans måste det kunnas dras ett streck , en linje eller någon typ av gräns mot dessa hänsynslösa människor som inte visat någon typ av empati för andra människor. Vi skattebetalare som jobbar arslet av oss i 11 månader av 12 för att få vara ledig den sista under sommaren, det är vi som betalar denna människas cigaretter bakom galler i Ila fängelset utanför Oslo. Det är vi som fått hans tillgång till böcker i ett bibliotek som gör att hans dagar inte ska bli för långa. Dessa människor placeras inte tillsammans med andra interner pga interna hotbilder. Han ska inte behöva utsättas för något sådant, han kan råka ut för fysisk skada. Han ska bli beskyddad som någon speciell, han ska få uppmärksamhet och synas som han vore någon mer än någon i mängden.

I skrivande stund har han suttit i ca 8 dagar, han har ingen tillgång till Radio/TV eller tidningar. Men det dröjer nog inte allt längre tills dessa kommer användas flitigt. Pensionärer i våra land har det sämre än dessa människor.

Att en människa självmant lämnar över sig själv till polis efter ett sådant utförande tyder klart på att rättsystemet inte skrämmer folk där ute.

   Jag har inte satt mig in i dem Norska rättsliga skyldigheterna men vårat grannland i väst har säkert i stora drag samma som vi.

 

Här är en bild över hur cellerna ser ut i detta fängelse:

 

Gardiner så det ska bli hemtrevligt, och så inte solen ska lysa in så det blir för varmt.

För då blir det lättare att få sova ut på dagarna, för vi vet ju alla att vakna trött och seg av en gass stekande sol inte alls är något trevligt.

 

Rubrikens tre ord till mitt inlägg här ovan nämns inte ordagrant utan mer bara en mening på min syn på det hela. Och vill också påpeka att jag inte vill peka ut någon utan mer bara tog ut ett ex, Där människan idag frivilligt väljer ett liv bakom galler. Att detta tydligen inte avskräcker ens handlingar.

 

Lagt kort ligger.


RSS 2.0