Daniel Landegren:''Alltså seriöst Håll käften, Håll Käften''

Daniel började redan i tidig ålder bestämma sig för att burkläsk är lite finare läsk än de andra typerna av petflaskor / glasflasor. Och det ska såklart vara Coca Cola dryckers alldeles egna röda cola burk. Så vid lågstadiediscona så hade Daniel med sig 2st cola burkar i fickorna. man fick ju inte ta med sig någonting in men Daniel hade dispans för sina två burkar.

 Daniel lider av perfektsionism och av efterblivenhet så då förstår ni hur han har det.


 Daniel är en av dem barndomsvännerna som jag fortfarande umgås med än idag och jag tänkte skriva ett par rader om honom här. Inte för att dumförklara honom utan mer bara vara ärlig och skriva lite om hur han är som person och människa mot oss andra.

 Godissorten Polly som säljs av Cloetta har idag utökat sitt sortiment men för bara något år sedan hade dem 2st olika påsar. En blå påse och en röd. Minns inte vilken men den ena påsen är blandad med ljus choklad och mörk, den andra enbart ljus choklad. Daniel har i alla år menat på att den påsen med bara dem ljusa chokladen har 2st olika smaker. Så för bra många år sen lyckades vi trycka i oss en sån påse för han delade på dem och skulle bevisa för mig att det finns 2st olika smaker. Som sagt; han lider av efterblivenhet och perfektionism.

 Daniels största barndoms intresse var råttfällor, det gick så långt att det gick från intresse till samling till att han byggde egna. Kommer ihåg när vi var ungefär 10-12 år och Daniel hade fångat grannkatten i en av sina råttfällor. Så för den som märkt så är jag alltid lite försiktig än idag när jag är hemma hos Daniel.

 Som alla vet så gör Daniel köttfärssås på ett mycket speciellt sätt. Han gör bara på 400g varje gång, är förpackningen på 500g slängs sista 100g. Han gör på exakt samma sätt varje gång. Nått som jag alltid ifrågasätter är hans 3 gröna finhackade oliver som jag menar inte ger någon smak alls. Han säger att det är som skinkan på en pizza.


 Daniel har ett så sjukligt beteende när han äter. Han snurrar sin tallrik minst 3-4 gånger innan han börjar äta, inte hela varv utan lite fram och tillbaka. 3-4 gågner greppar han liksom tag i tallriken och lägger den till rätta. Står det en tillbringare med vatten på bordet så ställer han den så att örat är i en bra vinkel för nästa gång han fyller på glaset. Ett glas som aldrig fylls på mer än vad han klarar av att ta i en klunk.  Tallriken med glassen snurrade Daniel på 6st gånger innan han tog en smakbit. och hur han äter den på sitt egna vis orkar jag inte ens gå in på.


 
Ett annat exempel på hans sjuka ticks är när han äter godis. Ställer du fram en godisskål framför Daniel ser man tydligt hur han tänker ’’fyfan va äckligt godis’’  För i Daniels godispåse ligger ungefär 5st olika sorter. Det är rosa/vita svampar, någon gammal kola med papper kring och ett gäng olika bitar till. Han vägrar testa något nytt, det måste vara dem godissorterna han fick i sin lördags påse av mamma.Nått som jag också måste nämna är hans alla olika pizzor han äter, han har nämligen bara smakat calzone i hela sitt liv. 


Om ni vill testa björn så häll upp grillchips i en skål ni precis ätit dillchipps ur. Så kommer ni få en blick som i mångas ögon är skrämmande och lite obehagliga. Detta är bara en grej av många som man inte får göra i daniels sällskap. Bilden nedan viar hur han tittar på KP för han inte äter som han själv gör.

 


RSS 2.0