Skilda riktningar i synen på prostitutionsverksamhet

 Idag präglas utvecklingen i världen i skilda riktningar i synen på prostitutionsverksamhet

Prostitution betraktas som symptom på ett ojämlikt samhälle, men förespråkar legalisering för sexsäljarnas bästa.I Sverige förbjöds köp av tillfällig sexuell förbindelse mot ersättning den 1 januari 1999 genom den så kallade sexköpslagen. Lagen har tagits in i Brottsbalken från och med den 1 april 2005. Straffet är böter eller fängelse i högst sex månader.

 Att män kan köpa tillträde till kvinnors kön för att tillfredsställa sina egna sexuella behov strider mot uppfattningen om alla människors lika värde och strävandena mot full jämställdhet mellan kvinnor och män. Enligt mig en helt solklar tolkning, men inte om man ser på, om man ska kalla de regler gemfört mot brottet. I Sverige är det tillåtet att sälja Sex, inte köpa det. Jag anser idag att kvinnosynen redan är så pass rubbad att detta kanske skulle kunna vara ett sätt att minska rädslan hos det kvinnliga könet. Att frivilliga människor kan ta det som ofrivilliga ute i samhället ska kunna slippa.

 I en del länder accepteras verksamheten som annan näringsverksamhet och lagstiftningen inriktas på att skapa förutsättningar för rättvisa och goda arbetsvillkor för dem som arbetar som försäljare i branschen.Hur man än vrider och vänder på prostitioin så känns allt bara så jävla sjukt. Men i Holland är det helt lagligt, både sälja köpa och även koppleri verksamheten kring det. Bara det betalas skatt. Och det är dit jag vill komma. Ta bort lagen helt och hållet kring detta ämne. Låt det vara som dem har det i Holland. Då kommer vi bli av med dessa sinnesjuka våldtäcksmännen vi har idag i vårat samhälle. Vi ska inte behöva gå livrädd från buss / fritidsgårdar / krogen mm. Pga av att vi inte gör något för att förminska denna skara sjuka människor. Låt dem få köpa sin villja av frivilliga människor som har samma syn på sex.


Kommentarer
Postat av: Jonas

Återigen kul att läsa dina politiska inlägg! :-)

Kul att se att du även citerar Könshandelnsutredningen, SOU 1995:15. Du skriver att du tycker att tolkningen är "solklar" men tyvärr blir inte din tolkning lika klar för mig...

Tycker resonemanget är lite konstigt och osammanhängande och slutsatsen att vi ska legalisera sexköp för att bli av med perverterade våldtäktsmän följer inte alls logiskt ur texten.



Det finns inga som helst belagda samband mellan antalet våldtäkter och prostitution! M.a.o det är en myt att det enbart/majoriteten är våldtäktsmän som köper sexuella tjänster samt att våldtäkter minskar om man legaliserar prostitution. Detta kan inte nog påpekas, det finns inga som helst samband!



Som jag förstod det var detta det enda argumentet du hade för legalisering av sexköp?

2011-03-29 @ 21:50:14
URL: http://privateservice.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0